GDPR i praksis: Ledelsens bevågenhed

Bo og jeg blev hurtigt enige om at ALCO ikke var velstillet, hvis vores medicin ikke virkede - så derfor begyndte vi selv at tage den!

Afdækning af risiko

Jeg ved ikke hvor mange små virksomheder som Bo og min tænker i risiko afdækning - måske gør de fleste?! Vi havde ihvertfald ikke skænket det en eneste tanke, før forordningen begyndte at være mere insisterende i vores indbakke såvel som i samtaler med kunder og leverandører.

Kan vi risikere at blive blanket 100% af? Ja, teknisk set er der intet til hinder for at Datatilsynet ved et kontrol besøg finder vores virksomhedsdrift, moralske og etiske syn på erhvervsøkonomi, kunde loyalitet, og omgang med data, så ringe og dårligt ledet, at de i tilsynet ser sig nødsaget til at statuere et eksempel og udskrive en bøde på et vilkårligt stort beløb.

Jeg skriver med vilje vilkårligt stort - fordi vores økonomiske formåen ikke rækker uanset hvor beherskede Datatilsynet vælger at være!

Konefinten

Jeg ved ikke om man overhovedet kan kalde det konefinten, men vi besluttede at foretage en skattefri selskabsomdannelse, med det klare mål at sikre egenkapitalen og virksomhedens fortsatte drift.

Vi fik hverken penge ud af det, sparet skat, eller nogen anden fordel - end ro i sjælen!

Sæt igang

Det var den første øvelse - som vi gennemførte i løbet af 2017.

Den anden øvelse er den, jeg dokumenterer i denne blog. Først og fremmest i form af en dagbog, men dernæst også en slags dokumentation af de skridt vi tager.