sikker med iOS

sikker med iOS

Med den seneste version af iOS - version 11 - er der kommet lidt flere håndtag at rykke i og stille på, ikke mindst i relation til sikkerhed og privatlivets fred. Her gennemgår vi nogle af de (både tidligere men også nye) muligheder, du har for at indstille din iPhone, så den er mere sikker for dig at have med.

En sværere adgangskode

Du kan nu vælge mellem en 4-cifret, en 6-cifret, eller en alfanumerisk adgangskode til din telefon - vælg det, du har det bedst med -

Forsiden/hjemmeskærm

Når du 'vækker' din iPhone er der apps som du kan komme til, før du taster adgangskode. Gå til indstillinger | touch ID og adgangskode og der kan du se nederst, hvilke apps der kan tilgås uden at der skal tastes adgangskode - begræns det -

Adgangskode og sikkerhed

Mens du er i indstillinger, er der en anden ting du kan aktivere for at gøre det lidt sværere at bruge din telefon, hvis først du har fået den stjålet. Vælg det allerførste menupunkt - måske med dit navn, men ellers med Apple-id, iCloud, iTunes og App-store, og vælg her adgangskode og sikkerhed - eller søg efter passw på forsiden af indstillinger, og vælg så 'Password & Security'. Tænd for Tofaktorgodkendelse for at beskytte dit Apple ID (som du bruger til at betale med)

Find min iPhone

Kan du være tilbøjelig til at forlægge ting? Så skal du helt klart sørge for at tænde for find min iPhone under indstillinger | Apple ID | iCloud. Tænd også for send sidste lokalitet nu du er der alligevel - så får Apple din telefons sidste position, før batteriet dør. Har du forlagt (eller har nogen stjålet) telefonen, kan det være en stor hjælp!

Automatisk lås

Den næste funktion er måske lidt irriterende, men til gengæld en rigtig rar ting at have slået til på sin telefon. Under indstillinger | skærm og lysstyrke | Automatisk lås bestemmer du hvorlænge telefonen skal ligge uberørt, før skærmen låser.

Privatliv

Der er kommet en ny funktion i iOS11 som understøtter en begrænsning af hvornår den enkelte app kan se, hvor du er. Under indstillinger | anonymitet | Lokalitetstjenester kan du indstille adgangen for hver enkelt app.

Mere privatliv

Kig også ind under indstillinger | safari og indstil den apps anonymitet og sikkerhed, som du foretrækker det.

Nul Face ID

Har du en iPhone X - tillykke med det - og vil du gerne være fri for at bruge Face ID? Du kan slå det fra ved at klemme på side-knappen og en af lydstyrke knapperne samtidig; sådan, psst væk :)